Veelgestelde vragen

Product

 • Wanneer moet ik mijn huurbad aanvragen?

  Je mag op elk moment tijdens je zwangerschap de aanvraag van het bevallingsbad doen. We raden wel aan dit te doen vóór je 35e week van je zwangerschap. Zo ben je altijd zeker van een bad.

  Als je het bad huurt, zorgen wij ervoor dat het in de 36e week van je zwangerschap thuis wordt afgeleverd. Wanneer je het bevallingsbad annuleert voordat het is opgestuurd, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Wij hebben geen reden of bewijs van medische indicatie hiervoor nodig. Heb je het bad thuis en maak je uiteindelijk geen gebruik van het bad dan krijg je alsnog 65 terug voor het retourneren van het ongebruikte bevallingspakket. Wij halen het bad altijd weer bij je thuis op.

  Mocht je, om wat voor reden dan ook, op het laatste moment nog een bevallingsbad nodig hebben, neem dan even contact met ons op. Wij hebben voor zulke gevallen altijd wel een bad voorradig en kunnen ervoor zorgen dat het bad snel bij je thuis is geleverd.

  Tip: gebruik de actiecode: BEVALLING10 voor 10 euro korting bij de huur of aankoop van het bad. Hiermee vervallen de verzendkosten.

 • Maken jullie ook gebruik van warmte elementen?

  Nee. Wij volgen de gezondheidsrichtlijnen uit Engeland en Amerika op, waarbij het gebruik van een warmte element niet is toegestaan. Een warmte element brengt het risico met zich mee van het vormen van het legionella bacterie. De Britse overheid heeft dit opgenomen in haar adviezen omtrent badbevallingen. Onderzoek naar infectiegevallen is gedaan door CDC Arizona. Bron: UK government & CDC Arizona

  Onze hygiëne en infectiepreventie maatregelen zijn altijd wetenschappelijk onderbouwd. Wij kiezen liever voor voorkomen i.p.v. voor genezen.

  De praktijk wijst uit dat de temperatuur van het water in ons bad lang om temperatuur blijft en het erg makkelijk is het water eventueel terug op temperatuur te brengen. Uiteraard is dit allemaal uitgebreid in de Nederlandstalige handleiding omschreven.

   

 • Leveren jullie 1 of 2 waterslangen?

  Wij leveren 1 waterslang. Deze waterslang is altijd nieuw en vrij van giftige stoffen. De waterslang wordt eerst gebruikt voor de aanvoer van schoon water, en na de bevalling voor de afvoer van het gebruikte water. Na gebruik gooi je de waterslang weg.

  In verband met de hygiëne kiezen wij er bewust voor de waterslang niet opnieuw te gebruiken (bijvoorbeeld 1 voor aanvoer en 1 voor afvoer). Een waterslang is nooit 100% schoon en/of droog te maken, met gevaar voor infectie bij moeder en kind.

  Onze hygiëne en infectiepreventie maatregelen zijn altijd wetenschappelijk onderbouwd. Wij kiezen liever voor voorkomen i.p.v. genezen. Bronnen: edelimmersys.com & Texas Midwifery Board – Waterbirth Guidelines (PDF)

 • Hoe houd ik het water op temperatuur?

  Het behoud van de temperatuur kan de verantwoordelijkheid zijn van bijvoorbeeld de partner.

  De praktijk wijst uit dat het water in het bad lang op temperatuur blijft en het erg makkelijk is het water eventueel terug op temperatuur te brengen. Om de temperatuur aan te passen (warmer of kouder) tijdens je badsessie, verwijder je water uit het bad met een schone emmer en voeg je weer warm/koud water toe met de slang. Je kunt er ook voor kiezen eerst het bad te vullen op de minimale vulhoogte, zodat je nog makkelijker warm water bij kan voegen. De minimale vulhoogte is hoog genoeg voor de bevalling.

  Met de warmte afdekhoes (standaard in verhuur en verkooppakket bevallingsbad) daalt de temperatuur slechts een halve graad per uur, afhankelijk van de kamertemperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie op de locatie van het bad. Deze hoes gebruik je wanneer je niet in bad zit. Je kunt het bad ook 1 tot 2 graden warmer vullen, wanneer je van plan bent later in bad te gaan.

 • Kan mijn vloer het gewicht aan?

  Het gewicht per m2 is voor beide formaten nagenoeg gelijk.

  Uitgaande van het grootste formaat: Het gewicht van 660kg (bad + water) + zwangere (+/- 80kg) wordt verdeeld over een oppervlakte van 1,6m2. Dit is ongeveer 460kg per m2, evenredig verdeeld (dus geen puntbelasting) Een normale vloerconstructie moet dit gewicht met gemak kunnen dragen. Wij kunnen natuurlijk geen garanties geven, maar onze ervaring (ook met oude grachtenpanden in Amersfoort en Amsterdam) is dat dit nog nooit voor problemen heeft gezorgd. Bij twijfel zullen bouwtekeningen uitsluitsel kunnen geven.

 • Ik heb goedkopere huurbaden gezien, hoe kan dat?

  Let goed op bij andere aanbieders waar het meegeleverde bevallingspakket uit bestaat. Alle producten in ons bevallingspakket zijn nieuw en ongebruikt. Dit doen wij om de kans op infectie van moeder en kind te voorkomen. Wij zijn van mening dat de veiligheid van moeder en kind niet in gevaar kan worden gebracht door een besparing van een paar euro door de verhuurder.

  Tevens zorgen wij ervoor dat het huurbad altijd schoon is en op meerdere punten gecontroleerd. Zo ben je zeker van een betrouwbare, veilige en hygiënische voorbereiding op jouw bevalling in water.

  Bovendien regelen wij dat het bad na gebruik weer bij jullie wordt opgehaald. Zo hoef je niet, na de geboorte van je kindje, met een zware doos naar een postkantoor.

 • Ik heb een bevallingsbad op marktplaats gezien, kan ik deze ook gebruiken?

  Het gebruik van een gebruikt bad raden wij af. Dit zijn baden die ontworpen zijn voor eenmalig gebruik. Je weet niet hoe het bad gebruikt is en of er zwakke plekken zijn ontstaan. Om de veiligheid te waarborgen is het verstandig een nieuw bad aan te schaffen of een professioneel bad te huren. Wanneer je zelf een nieuw bad aanschaft, en je dus precies weet hoe deze gebruikt wordt/is, kun je deze prima in eigen beheer gebruiken voor een volgende bevalling.

 • Is het bad makkelijk op te zetten?

  Het bad is binnen 15 minuten op te zetten. Geen gedoe met bouwpakketten en gereedschap. Uiteraard zit er een duidelijke handleiding bij. Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 • Een gehuurd bad, is dat veilig en hygiënisch?

  Het professionele bevallingsbad wordt elke keer voor verzending volledig getest en gecontroleerd op beschadigingen. Het bad is altijd 100% schoon en gedesinfecteerd. De binnenhoes en de accessoires zijn altijd nieuw en gooi je na gebruik weg. Enkel het bad en de opblaaspomp worden hergebruikt.

  Uit hygiënisch oogpunt en de kans op infectie voor moeder en kind nemen wij dus niet het risico om spullen uit het bevallingspakket opnieuw te gebruiken.

Winkel

 • Ik heb een bad gehuurd maar ben er helaas niet in bad bevallen…

  Het kan natuurlijk gebeuren dat je het gehuurde bad ná levering, door bijvoorbeeld een medische indicatie, niet meer kunt gebruiken voor je bevalling. Wij vinden dit natuurlijk erg vervelend voor je. Wanneer je het meegeleverde bevallingspakket (disposables ongeopend en ongebruikt) retour stuurt, wordt een bedrag van €65,- naar je teruggestort. Dit geldt enkel voor het totale pakket, dus losse ongebruikte onderdelen worden niet apart gecrediteerd.

 • Ik heb een bad gekocht, maar heb hem niet gebruikt

  Heb je het aangekochte bevallingsbad, het bestelde pakket of accessoire niet kunnen gebruiken voor jouw bevalling, dan mag deze ALTIJD retourneert worden, ongeacht hoelang je ze in huis hebt. Wij wijken dus bewust positief af van de wettelijke 14 dagen retourperiode, zodat u zich zorgeloos kunt voorbereiden op de bevalling. Het is van belang dat de producten ongebruikt én ongeopend zijn. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij vanwege de hygiëne protocollen de producten niet crediteren.

  Bij ontvangst mag je wel de doos openen, zodat je er zeker van bent dat de bestelling compleet is geleverd aan jou. Je controleert je bestelling met de meegestuurde checklist.

 • Wat gebeurd er als ik mijn bestelling annuleer?

  Wanneer je het huurbad annuleert vóór week 36 van je zwangerschap (dus voor het huurbad is opgestuurd), vanwege bijvoorbeeld een medische indicatie, dan wordt het volledige bedrag teruggestort. De reden van annuleren is voor de zwangere nooit leuk, en daarom doen wij niet moeilijk over het retourstorten van het bedrag.

 • Naar welke landen versturen jullie?

  Wij versturen naar Nederland en België.

 • Ik krijg 10 euro korting via mijn verloskundige, waar wordt dit verrekend?

  De actiecode wordt op dit moment door ons automatisch toegepast, zodat iedereen de verzending van 10 euro gratis heeft. Je hoeft dus niet meer de code in te voeren bij de bestelling.

 • Hoe stuur ik het huurbad weer retour?

  Na je bevalling neem je contact met ons op. Wij zorgen er vervolgens voor dat het bad bij jullie thuis wordt opgehaald. Je hoeft dus niet zelf het bad naar ons of naar een PostNL locatie te brengen. Wel zo prettig als je net bent bevallen.

 • Wanneer krijg ik mijn bestelling geleverd?

  Wanneer je een bad hebt gekocht, dan krijg je deze binnen 2 werkdagen thuis gestuurd. Wanneer je een bad huurt krijg je deze in week 36 van je zwangerschap geleverd. Je ontvangt een mailtje van ons en onze vervoerder met de datum van levering. Het bad heb je tot en met week 42 tot je beschikking. We doen niet moeilijk over een huurdag meer en brengen daar geen extra huurkosten voor in rekening.

   

Wij zijn dé specialist op het gebied van bevallingsbaden. Je kunt bij ons een professioneel bevallingsbad huren of kopen

BEKIJK ONZE BADEN