Ervaringen

Hier lees je de ervaringen van vrouwen die ze graag met je willen delen

Hieronder lees je de bevallingsverhalen van vrouwen die zijn bevallen in bad. Ook onze service wordt door onze klanten beoordeeld. Zo houden wij onze producten en service op een hoog niveau. Lees meer beoordelingen door te klikken op de KiyOh afbeelding (rechts).

 

Onze ervaringen met het bevalbad waren heel goed. Hij was ruim op tijd binnen. Omdat onze vorige zoon 2 weken te vroeg geboren was, gaf dat een rustig gevoel. De instructies waren duidelijk. Eerst nog even een paar dagen wachten voordat het bad opgezet kon worden.

Het opzetten zelf ging prima. Mijn partner was even bang dat we een tweede binnenhoes nodig hadden. De verloskundige zei namelijk, nadat alles al gevuld was en ik er al in lag, dat het ook wel eens ‘vals alarm’ kon zijn. Blijkbaar kwamen we iets te ontspannen over. Gelukkig was het toch echt geen vals alarm en is onze zoon heel vlot en zeer relaxd in bad de wereld in gezwommen. Voor onze kraamhulp haar 3e badbevalling in 15 jaar. Ze zei dat ze het verschil met een reguliere bevalling kon merken aan hoe rustig ons kindje daarna was. Ook voor de moeders zag ze verschil. Minder complicaties. Het warme water lijkt echt te helpen.

De comfortabele dikke randen van het bad, het zitje, de handvatten en zelfs het drinkbakje waren allemaal prettig en handig.
Na de bevalling kan je nog heerlijk met je kindje in het warme water genieten van elkaar. Blijkbaar koelde het bad ook niet snel af. Dat vroegen we ons namelijk nog wel af van tevoren.
Ook het opruimen ging (volgens mijn partner) makkelijk. Handig met de pomp het water eruit, en daarna is het bad zo leeg en opgevouwen.

We raden het iedereen aan om, als het kan, thuis in bad te bevallen!

Bedankt voor de goede service!

Marloes en Maurice Hoogeweg – Velp

Mijn bad ervaring was echt geweldig! De warmte die je pijn dragelijker maakt en je voelt je echt gewichtsloos. Ik heb de hele tijd over de rand gehangen en zo de weeën weggepuft. En ik heb echt wel gemerkt dat de scherpte van de weeën eraf gaan door het warme water!

Ik heb gevraagd of mijn man in het water kwam, zo kwam ik met mijn rug tegen mijn man zijn buik aan, hij hield mij onder mijn boven benen vast en zo kon ik Lieve er goed uit persen. Ik zag haar onder water en Lieve kwam al snel naar boven toe en werd zo aan mij gegeven. Zo’n warm lijfje tegen mij aan en samen met mijn man konden we genieten. Toen ik uit bad ging, nadat de placenta was geboren, heeft mijn man haar aangenomen en is nog even blijven zitten met Lieve in het bad.

Mijn bevalling heeft net geen 2 uur geduurd. En achteraf had ik eerder in bad gewild omdat ik mij beter had kunnen focussen op het bad en de ruimte. Ik weet dat mijn man het opzetten en het opruimen van het bad ideaal vond en ook het leegpompen ging erg goed. Zeker ook de hygiënische hoes die er in zat, om die zo op te ruimen en hup de kliko in. Het opbouwen van het bad en ook het gebruik van de slang, alles was goed en prima beschreven.

Lieve is mijn 7e kindje maar als ik dit allemaal geweten had dan had ik zeker 6 x eerder willen bevallen in jullie bad. Wat een ervaring en wat jammer dat het alweer voorbij is.

Heidi en Sander Hogendorf met dochter Lieve – Ommen

Dank allereerst voor de snelle levering. S’middags na 2’en heb ik gebeld en de volgende dag werd het bad keurig afgeleverd. Na opening van de doos eerst rustig de handleiding doorgelezen, daarna moeiteloos binnen 20 minuten het bad opgeblazen en wat geoefend met het dekzeil. Ik vond de handleiding erg duidelijk en compleet.

Toen eenmaal 10 dagen overtijd de weeën van mijn partner begonnen, moeiteloos het bad binnen de 50 minuten gevuld. Een beetje geluk gehad met de temp van het water omdat ze rond 6,5 uur na het vullen pas het bad inging en het water toen precies op temperatuur van 38 graden was (soms zit alles mee). Dat was ook het moment dat ze genoeg ontsluiting had en kon beginnen met persen. Het eerste wat ze zei toen ze het bad instapte …. oh dit is fijn. Het persen heeft net iets meer dan een uur geduurd waardoor het water ook niet erg kon afkoelen.

Het moment dat onze dochter werd geboren was heel mooi, omdat de overgang zo geleidelijk ging. Het kindje heeft heel erg weinig stress ondervonden. Fijn dat er een schepje bijzat waarmee we het water tijdens het uitdrijven schoon konden houden.

Het lozen van het bad de volgende dag ging super en tevens het opruimen was eenvoudig omdat ik alles in de binnenhoes kon vouwen en zo in de afvalcontainer heb geloosd.

Al met al kijken we terug op een heel geslaagde bevalling die exact verlopen is zowel we hadden gewenst. We waren meer dan tevreden over jullie bad. Duidelijke instructies en prima accessoires. Wij zullen jullie baden dan ook aan iedereen aanbevelen. Hartelijk dank voor het mede mogelijk maken van deze fantastische bevalling en mochten we in de toekomst nog een kindje krijgen dan komen we zeker terug.

De heer Buining over de waterbevalling van zijn partner – Heemstede

Onze ervaring met het bad was geweldig!

Het opzetten was erg gemakkelijk, en het water bleef heerlijk warm.
Ik heb vanaf half 4 ‘s middags tot half 1 ‘s avonds de weeën perfect op kunnen vangen in het bad, helaas ging de ontsluiting niet gestaag en moest ik uiteindelijk toch bevallen in het ziekenhuis, maar ook in bad!

Het opruimen ging heel gemakkelijk en was ook zo gebeurd. Terugsturen met feit dat alles weer thuis op gehaald wordt is super fijn, helemaal als je in zo een drukke en bijzondere periode zit.

Ik wil jullie bedanken voor de perfecte klankvriendelijkheid en de goede service.

Hierbij een foto van ons meisje mila, een echt waterkindje 🙂 ze valt zelfs in slaap als ze nu in bad gaat.

Nogmaals bedankt!

Familie Wever met dochter Mila – Wieringerwaard

Als ik mijn bevalling over mocht doen, zal ik het weer precies hetzelfde doen.

Het was voor ons een beetje ‘last minute’ beslissing om toch voor een badbevalling te gaan. Het ziekenhuis waar we wilde gaan bevallen, bood ook de mogelijkheid om een badbevalling te doen en dat was iets wat ik heel graag wilde. Binnen een dag had ik het bad al in huis.

Op de dag zelf hebben we alles in de doos mee naar het ziekenhuis genomen en binnen 3 kwartier had mijn man het bad opgezet. De handleiding was erg overzichtelijk en ook het instructiefilmpje op de site liet duidelijk zien hoe het bad moest worden opgezet.

Omdat mijn ontsluiting erg snel ging, had ik al pers weeën toen ik in het bad stapte, maar het voelde als thuiskomen. Het warme water en de ruimte die ik in het bad had, maakte me zo ontspannen dat ik de uren die volgde zelfs als zeer prettig heb ervaren. Ook de aanwezige verloskundigen vonden de bevalling heel mooi en rustgevend. Uiteindelijk is de kleine niet onder water geboren, maar dankzij het bad heb ik een bijna pijnloze en totaal ontspannen bevalling gehad waar ik met een gelukkig hart op terug kijk.

Het ‘afbreken’ van het bad was ook zo gedaan. Omdat er een duidelijke verdeling is tussen ‘wegwerp’ materiaal en de spullen die weer teruggestuurd moeten worden is het opruimen snel gebeurd.
Binnen een paar dagen werd het bad weer bij ons opgehaald. Perfecte service.

Mocht er ooit nog een bevalling komen, dan zal ik het op precies dezelfde manier doen en weer een bad bestellen via bevallingsbaden.nl Alleen zal ik er dit maal wel de beugels (redactie: het anker) bij bestellen, die had ik nu niet en die heb ik wel een beetje gemist.

Maar nogmaals het was een fantastische ervaring, met professionele spullen en een hele goede service, met als beloning een prachtige zoon. Meer kan een mens niet wensen toch?

Familie van der Meij met zoon Marc – Katwijk

Het bad is geleverd zoals afgesproken. Het blijft altijd de vraag of het bad in gebruik zal worden genomen omdat een bevalling onvoorspelbaar is en men geen zekerheid heeft om daadwerklelijk in bad te kunnen bevallen. De bevallingsgarantie die wordt gegeven als het bad niet wordt gebruikt vinden wij een prettige bijkomstigheid.

Bij de aanvang van de weeën, is de doos geopend en ben ik aan de slag gegaan met het opzetten van het bad. Ik had van tevoren tweemaal het instructiefilmpje gezien om alvast een beeld te krijgen hoe het allemaal in zijn werk zou gaan.

Met behulp van de meegezonden handleiding is het bad eenvoudig op te zetten. Overal is aan gedacht. Het opblazen van het bad, de koppelingen voor de kraan en slang, zelfs het leegpompen van het bad. Een thuisbevalling is al spannend genoeg en zonder al te veel inspanning stond het bad klaar. Voor een eerste keer opzetten ging het mij gemakkelijk af.

Het vullen van het bad kost enige tijd. Het bad is groot genoeg om met zijn tweeën in te zitten. Voor ons is de bevalling in het bad echt een onvergetelijke en bijzondere ervaring geweest.

Het opruimen van het bad ging vrij snel. Het leegpompen ging vrij vlot. De hoes die gebruikt kan worden om alles in te stoppen en weg te gooien is ideaal. De resterende spullen konden terug in de doos. Super dat de doos weer werd afgehaald.

Kortom, alles is goed geregeld en vrij eenvoudig. Wij zijn zeer tevreden en wij zouden jullie zeker aanraden bij anderen.

Familie Zaal met dochter Jula – Hazerswoude

Dit was de tweede keer dat we een bevalbad gebruikten voor een bevalling (dit keer voor ons tweede kindje). De eerste keer huurden we een bevalbad via onze verloskundigenpraktijk. Dit was een identiek bad aan het bad dat we gebruikten bij de geboorte van ons eerste kindje. De handleiding was heel duidelijk en ook de tijdsindicaties waren handig.

Het was erg prettig dat het bevalbad thuis werd gebracht en gehaald. Bij ons eerste bad moesten we het zelf ophalen en dan is zo’n bad toch wel een groot en zwaar gebeuren.

Fijn ook dat er een retourservice is voor het geval je het bad niet gebruikt. Je hebt een bevalling per slot van rekening niet voor het zeggen.

De bevalling verliep erg voorspoedig. Het warme water maakte dat ik mijn weeën makkelijker kon opvangen. Ik heb uiteindelijk 1.5 uur in het bad gezeten voordat onze dochter werd geboren (dat is ook de ‘officiële’ tijd van de bevalling geweest – ik heb in de ‘onofficiële telling’ totaal 4 uur weeën gehad). Het was erg prettig om in een thuis omgeving te bevallen.

We raden een badbevalling na twee fantastische bevallingen zeker aan en hebben bevallingsbaden.nl al eens aanbevolen!

Familie van Eerten-Jansen – Houten

Wij hebben het bad in week 38 al opgeblazen in de slaapkamer gezet. Zodat, als de bevalling zich zou aandienen, we alleen nog maar de hoes erom heen hoefden te doen, en het bad hoefden te vullen met water.

Na 40 weken en 6 dagen was het zover, tegen 0:00 braken mijn vliezen. Gezien de bevalling van onze dochter snel ging, is mijn man meteen met het bad aan de slag gegaan. Het vullen neemt nog wel wat tijd in beslag (redactie: 45-60min)  Naar zeggen van mijn man was het even puzzelen hoe het afdekzeil eromheen moest. Rond half drie mocht ik in het bad van de verloskundige, ik had 7 cm ontsluiting. Wat was dat fijn, in het warme water werden de krachtige wordende weeën wat draaglijker. Ik vond het erg prettig om op mijn knieën over de rand te hangen. Zo is Bjorn dan ook na nog geen kwartier persen om kwart over drie geboren.
Toen opruimen, de kraamverzorgster was niet heel blij met de keuze voor een bad en zei tegen mijn man, nou hier heb je nog een boel werk mee!
Maar het viel mee, het pompje doet prima zijn werk! De hoes in de afvalbak en klaar.

Wij hebben het gebruik als prettig ervaren. Alles goed ontvangen, fijne communicatie, en ook met mailtje weer opgehaald…TOP ??

Mochten wij ons gezinnetje nog uit willen bereiden zal ik niet aarzelen, en weet ik jullie te vinden. Bedankt!

Familie Kampen – Emmeloord

Ik ben heel tevreden over mijn bestelling bij bevallingsbaden.nl. Ik wilde graag een extra slang erbij bestellen en dat was geen enkel probleem. Het bad werd snel geleverd en er zat een hele duidelijke en uitgebreide Nederlandstalige handleiding bij.

Ik heb een hele mooie badbevalling gehad. Het opvangen van de weeën in bad is heel prettig, je kunt je makkelijker ontspannen en de weeën zijn door het warme water een stuk minder pijnlijk. Het bad is lekker ruim waardoor ik er bijna languit in kon liggen. Dat maakt het gemakkelijk om een comfortabele houding te vinden.

Bevallen in bad kan ik iedereen aanraden. Het is weliswaar iets meer werk dan bevallen op het droge, maar ik vind dat dat erbij hoort als je iets bijzonders wilt maken van de geboorte. Je kunt het maar een keer doen! En bevallingsbaden.nl kan ik ook zeker aanraden vanwege hun goede en snelle service.

Bedankt!

Familie Hiemstra – Leeuwarden

Helaas ben ik om medische redenen in het ziekenhuis bevallen. Wel hebben wij het bad twee keer proef opgezet. Dat ging prima. Het is natuurlijk best veel werk, maar de instructies waren erg duidelijk en makkelijk te volgen. Het bad zelf was heerlijk, ook zonder bevalling!

(redactie: voor een proefsessie is een extra binnenhoes te bestelling in de webshop)

We zijn erg tevreden over het contact, de voorwaarden en de service qua levering en ophalen. Ik zal het bedrijf zeer zeker aanbevelen bij anderen.

Bedankt!

Familie Tops – Eindhoven

Onze mooie dochter Fleur is in bad geboren. Wat een mooie ervaring was dit! Alles was goed geregeld: op tijd geleverd, prima op te zetten, makkelijk weer op te ruimen en netjes volgens afspraak weer opgehaald. Helemaal toppie! Al met al bedankt voor het mede mogelijk maken van mijn droom om thuis in bad te kunnen bevallen!

Door het water kon ik zo goed ontspannen dat de bevalling erg snel verliep. Het makkelijk kunnen hangen over de rand en ruimte genoeg hebben om te kunnen hangen/zitten/liggen zoals ik het prettig vond.
Fleur werd weliswaar snel geboren, maar door het warme water was ze erg rustig en heel tevreden.

Familie Hamacher met dochter Fleur – Kerkrade

Wij hebben het gebruik van het bevallingsbad als erg prettig ervaren!

De service was goed en de bijgeleverde hulpstukken voor op de kraan getuigen van doordacht handelen. Het opzetten verliep prima, duidelijke instructies. Dit geldt ook voor het afbreken.

De ‘rompslomp’ eromheen, waar de omgeving je voor waarschuwt, valt echt 100% mee. Het is zo gedaan!

Bij een volgende bevalling zou ik het zo weer doen, het opvangen van weeën in een bad is vele malen lichter dan erbuiten.

Bedankt!

Familie Maessen met dochter Suze – Kessel

Wij zijn zeer tevreden klanten. De informatie op de website was erg duidelijk, stimulans om bij Bevallingsbaden te huren was de 50% retour regeling indien het bad ongebruikt bleef. Van tevoren weet je nooit hoe het loopt, dus dat vonden wij wel een sympathiek gebaar.

Het opzetten en vullen van het bad ging erg gemakkelijk en de handleiding en instructies spreken voor zich. We zullen Bevallingsbaden zeker aanraden vanwege de professionaliteit van de informatie, service en de kwaliteit van de baden.

Onze Sunny heeft de overgang als prettig ervaren, want hij reageerde erg kalm in het water (nu nog steeds). Bevallen in bad raad ik alle zwangeren aan, en Bevallingsbaden inbegrepen.

Familie Escano met zoon Sunny – Haarlem

De service heb ik als zeer goed ervaren. Snel reactie op notabene zondag 🙂 en uitgebreide uitleg daarbij.

De levering van het bad was keurig op tijd. En het bad + toebehoren was compleet en dankzij de checklist heel makkelijk te controleren. Ook het extraatje (rompertje) was een leuke verrasing. De bijbehorende brief en instructies zijn heel makkelijk te volgen.

Van een vriendin kreeg ik de tip om het bad alvast van te voren (wk 37)op te blazen en klaar te zetten. Ook hebben wij het opzetstuk van de kraan en de slang in die week getest zodat alles klaar stond.

Het opblazen van het bad was met behulp van de meegeleverde pomp en instructie heel snel geregeld.

Toen het zover was heeft mijn man binnen 30 min ongeveer het bad gevuld. Ruim op tijd dus.
Ik vond het zeer aangenaam om in het warme bad de weeën op te vangen. En soms met m’n armen over de badrand te hangen om bij te komen. Ook de bekerhouder was zeer handig.

Het bad en de goede service was voor mij een prettige ervaring en ik raad het iedereen aan.

Familie van Kimmenaede met zoon Indy – Scharwoude

Ik heb het bad in de 30e week van mijn zwangerschap op de website gereserveerd. Ik kreeg netjes een mail met daarin de leverdatum en in week 36 werd het complete pakket thuis afgeleverd.

Het opzetten van het bad heb ik allemaal overgelaten aan mijn partner. Het klinkt misschien gek, maar ook hij heeft het als zeer prettig ervaren. Hij had het gevoel een bijdrage te kunnen leveren tijdens de bevalling. Met de handleiding was het opzetten en het opruimen (en opvouwen!) een makkelijke klus.

Bij ongeveer 5cm ontsluiting ben ik het bad ingegaan en heb dit als zeer prettig ervaren. Het was mijn tweede kindje en heb het idee dat ik de weeën beter op kon vangen dan bij de eerste (thuisbevalling op bed). Alle geleverde spullen waren nieuw en dat gaf mij een veilig gevoel.

Elise kwam onderwater ter wereld en heeft nog een paar tellen ‘gezwommen’. Dit was een mooie en rustige start voor ons meisje.

Een paar dagen na de bevalling is het bad weer bij ons opgehaald. Een prettige service.

Familie Harrison-Smit met dochter Elise – Amsterdam

Of je nu huurt of koopt

Wij leveren een compleet pakket voor een goede voorbereiding van je badbevalling.

HUUR OF KOOP EEN BEVALLINGSBAD