Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Gebruiktips

Hier lees je alles over het opzetten, vullen, gebruik, legen, schoonmaken en het opruimen van het bevallingsbad. We hebben ook een korte video, waar alles kort wordt uitgelegd. Lees verder voor meer uitleg, tips en aanbevelingen.
Gebruiktips

Bevallingsbad opzetten

Het opzetten van het bevallingsbad duurt ongeveer 15 minuten. Het vullen met water neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Houdt dus rekening met een uur voorbereidingstijd. Het bad bestaat uit 5 luchtkamers, welke je allemaal met de meegeleverde elektrische opblaaspomp opblaast. Het vullen van het bad gaat met de waterslang en de meegeleverde koppelstukken

Gebruiktips

Bevallingsbad gebruiken

Door de zachte vloer, het zitje en de zachte randen is het aannemen van een prettige en comfortabele houding geen probleem. Het water zorgt ervoor dat je gewichtsloos bent en het veranderen van posities vergemakkelijkt. Met de handvaten heb je extra mogelijkheden om je vast te houden tijdens bijvoorbeeld het opvangen van weeën. Door de zachte vloer kun je heel lang, zonder pijn, op je knieën zitten.

Gebruiktips

Bevallingsbad legen en schoonmaken

Als de moeder uit bad is moet het water weer uit het bad worden gehaald. Hiervoor gebruik je het elektrische waterpompje. Haal eerst eventuele vervuiling uit het bad met het schepnetje. Koppel de slang los van de kraan en zorg ervoor dat de slang in de wc hang, onder de wc bril. Zo zorg je ervoor dat de slang goed blijft hangen.

Gebruiktips

Bevallingsbad opruimen

Wanneer het bad volledig schoon én droog is, kan deze weer worden opgevouwen. Het is vooral belangrijk dat het bad onbeschadigd weer in de tas past. Wanneer het bad is gehuurd, zorgen wij er weer voor dat het bad wordt opgehaald bij jou.

July 5, 2017
Gebruiktips

Hygiëne bevallingsbad

In water bevallen kent geen verhoogd risico, mits gehouden aan bepaalde hygiëne standaarden. Hier leest u de belangrijkste zaken waar u rekening mee dient te houden voor een veilige en hygiënische badbevalling. 

0
Je winkelmand