Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Klantenservice

Hier vind je alles over het bestellen, betalen, bezorgen en retourneren. Wij geven hier ook antwoord op veel gestelde vragen. Geeft de website of de hier vermelde informatie, geen antwoord op je vraag, of wil je graag persoonlijk contact, neem dan contact met ons op via 1 van onderstaande contactmogelijkheden.


Veelgestelde vragen

Maken jullie ook gebruik van warmte elementen?

Nee. Wij volgen de gezondheidsrichtlijnen uit Engeland en Amerika op, waarbij het gebruik van een warmte element niet is toegestaan. Een warmte element brengt het risico met zich mee van het vormen van het legionella bacterie. Door het water met een element op temperatuur te houden, in plaats van af en toe het water terug op temperatuur te brengen met vers warm water, bestaat de kans op de groei van bacteriën. De Britse overheid heeft dit opgenomen in haar adviezen omtrent badbevallingen. Onderzoek naar infectiegevallen is gedaan door CDC Arizona. Bron: UK government& CDC Arizona

Onze hygiëne en infectiepreventie maatregelen zijn altijd wetenschappelijk onderbouwd. Wij kiezen liever voor voorkomen i.p.v. voor genezen.

De praktijk wijst uit dat de temperatuur van het water in ons bad lang op temperatuur blijft en het erg makkelijk is het water eventueel terug op temperatuur te brengen. Uiteraard is dit allemaal uitgebreid in de Nederlandstalige handleiding omschreven.

Hoe houd ik het water op temperatuur?

Het behoud van de temperatuur kan de verantwoordelijkheid zijn van bijvoorbeeld de partner.

De praktijk wijst uit dat het water in het bad lang op temperatuur blijft en het erg makkelijk is het water eventueel terug op temperatuur te brengen. 

Ons advies is om eerst het bad te vullen op de minimale vulhoogte (aangegeven op de binnenhoes), zodat je nog makkelijk warm water bij kan voegen. De minimale vulhoogte is hoog genoeg voor de bevalling.

Om de temperatuur aan te passen (warmer of kouder) tijdens je badsessie, verwijder je water uit het bad met een schone emmer en voeg je weer warm/koud water toe met de slang. 

Met de warmte afdekhoes (optie bij verhuur en verkooppakket bevallingsbad) daalt de temperatuur slechts een halve graad per uur, afhankelijk van de kamertemperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie op de locatie van het bad. Deze hoes gebruik je wanneer je niet in bad zit. Je kunt het bad ook 1 tot 2 graden warmer vullen, wanneer je van plan bent later in bad te gaan.

Wanneer moet ik mijn huurbad aanvragen

Je mag op elk moment tijdens je zwangerschap de aanvraag van het bevallingsbad doen. Voor onze planning is het prettig als wij de aanvraag vóór je 35e week van je zwangerschap ontvangen. 

Als je het bad huurt, zorgen wij ervoor dat het in de 36e week van je zwangerschap thuis wordt afgeleverd.

Wanneer je het bevallingsbad annuleert voordat het is opgestuurd, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Wij hebben geen reden of bewijs van medische indicatie hiervoor nodig. Heb je het bad thuis en maak je uiteindelijk geen gebruik van het bad dan krijg je alsnog € 55,- terug voor het retourneren van het ongebruikte bevallingspakket. Wij halen het bad altijd weer bij je thuis op.


Mocht je, om wat voor reden dan ook, op het laatste moment nog een bevallingsbad nodig hebben, houd dan rekening met een levertijd van 2 werkdagen.

Wanneer krijg ik mijn bestelling geleverd?

Wanneer je een bad hebt gekocht, dan krijg je deze binnen 2 werkdagen thuis gestuurd. Wanneer je een bad huurt krijg je deze in week 36 van je zwangerschap geleverd. Je ontvangt een mailtje van ons en onze vervoerder met de tijd van levering. Het bad heb je tot en met week 42 tot je beschikking. We doen niet moeilijk over een huurdag meer en brengen daar geen extra huurkosten voor in rekening.

Welk formaat bad is voor mij geschikt

De keuze van het formaat wordt gemaakt op basis van praktische en gevoelsmatige overwegingen.

Praktisch

  • De ruimte waar het bad komt te staan
  • Is er ruimte voor de verloskundige om er bij minimaal twee zijden bij te kunnen tijdens de bevalling
  • Wil je eventueel ruimte voor je partner in bad (kan niet bij de Mini)
  • Heb je een boiler of een CV i.v.m. de hoeveelheid water (mini 480 liter, normaal 650 liter)

Gevoelsmatig

  • Mini bad geeft meer gevoel van geborgenheid
  • Normale bad geeft meer gevoel van bewegingsvrijheid

Voor meer informatie en een begeleidende video bekijk je deze pagina.

Leveren jullie 1 of 2 waterslangen?

Wij leveren 1 waterslang. Deze waterslang is altijd nieuw en vrij van giftige stoffen. De waterslang wordt eerst gebruikt voor de aanvoer van schoon water, en na de bevalling voor de afvoer van het gebruikte water. Na gebruik gooi je de waterslang weg.

In verband met de hygiëne kiezen wij er bewust voor de waterslang niet opnieuw te gebruiken (bijvoorbeeld 1 voor aanvoer en 1 voor afvoer). Een waterslang is nooit 100% schoon en/of droog te maken, met gevaar voor infectie bij moeder en kind.

Onze hygiëne en infectiepreventie maatregelen zijn altijd wetenschappelijk onderbouwd. Wij kiezen liever voor voorkomen i.p.v. genezen. Bronnen: edelimmersys.com & Texas Midwifery Board – Waterbirth Guidelines (PDF)

Kan mijn vloer het gewicht aan?

Uitgaande van het grootste formaat: Het gewicht van 660kg (bad + water) + zwangere (+/- 80kg) wordt verdeeld over een oppervlakte van 1,6m2. Dit is ongeveer 460kg per m2, evenredig verdeeld (dus geen puntbelasting). De zelfde m2 belasting geldt voor het kleinere formaat.

Een normale vloerconstructie moet dit gewicht met gemak kunnen dragen. Wij kunnen natuurlijk geen garanties geven voor een specifieke vloer, maar onze ervaring (ook met oude grachtenpanden in Amersfoort en Amsterdam) is dat dit nog nooit voor problemen heeft gezorgd. Bij twijfel kunnen bouwtekeningen uitsluitsel geven.

Is het bad makkelijk op te zetten?

Het bad is binnen 15 minuten op te zetten. Geen gedoe met bouwpakketten en gereedschap. Uiteraard zit er een duidelijke handleiding bij. Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Op de website vindt je een uitgebreide uitleg.

Een gehuurd bad, is dat veilig en hygiënisch?

Het professionele bevallingsbad wordt elke keer voor verzending volledig getest en gecontroleerd op beschadigingen. Het bad is altijd 100% schoon en gedesinfecteerd. De binnenhoes en de accessoires zijn altijd nieuw en gooi je na gebruik weg. Enkel het bad en de opblaaspomp worden hergebruikt.

Uit hygiënisch oogpunt en de kans op infectie voor moeder en kind nemen wij dus niet het risico om spullen uit het bevallingspakket opnieuw te gebruiken.

Ik heb een bad gehuurd maar ben er helaas niet in bad bevallen…

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het gehuurde bad ná levering, door bijvoorbeeld een medische indicatie, niet meer kunt gebruiken voor je bevalling. Wij vinden dit natuurlijk erg vervelend voor je.

Wanneer je het meegeleverde bevallingspakket (disposables in de doos ongeopend en ongebruikt) retour stuurt, wordt een bedrag van €55,- naar je teruggestort. 

Dit geldt enkel voor het totale pakket, dus losse ongebruikte onderdelen worden niet apart gecrediteerd.

Ik heb een bad gekocht, maar heb hem niet gebruikt

Heb je het aangekochte bevallingsbad, het bestelde pakket of accessoire niet kunnen gebruiken voor jouw bevalling, dan mag deze ALTIJD geretourneerd worden, ongeacht hoelang je ze in huis hebt. Wij wijken dus bewust positief af van de wettelijke 14 dagen retourperiode, zodat u zich zorgeloos kunt voorbereiden op de bevalling. 

Het is van belang dat de producten ongebruikt én ongeopend zijn. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij vanwege de hygiëne protocollen de producten niet crediteren.

Bij ontvangst mag je wel de doos openen, zodat je er zeker van bent dat de bestelling compleet is geleverd aan jou. Je controleert je bestelling met de meegestuurde checklist.

Wat gebeurt er als ik mijn bestelling annuleer?

Wanneer je het huurbad annuleert vóór week 36 van je zwangerschap (dus vóór het huurbad is opgestuurd), vanwege bijvoorbeeld een medische indicatie, dan wordt het volledige bedrag teruggestort. De reden van annuleren is voor de zwangere nooit leuk, en daarom doen wij niet moeilijk over het retourstorten van het bedrag. Een bewijs is niet nodig.

Ik heb goedkopere huurbaden gezien, hoe kan dat?

Let goed op bij andere aanbieders waar het meegeleverde bevallingspakket uit bestaat. Alle producten in ons bevallingspakket zijn nieuw en ongebruikt. Dit doen wij om de kans op infectie van moeder en kind te voorkomen. Wij zijn van mening dat de veiligheid van moeder en kind niet in gevaar kan worden gebracht door een besparing van een paar euro door de verhuurder.

Tevens zorgen wij ervoor dat het huurbad altijd schoon is en op meerdere punten gecontroleerd. Zo ben je zeker van een betrouwbare, veilige en hygiënische voorbereiding op jouw bevalling in water.

Bovendien regelen wij dat het bad na gebruik weer bij jullie wordt opgehaald. Zo hoef je niet, na de geboorte van je kindje, met een zware doos naar een postkantoor.

Naar welke landen versturen jullie?

Wij versturen naar Nederland en België.

Ik heb een bevallingsbad op marktplaats gezien, kan ik deze ook gebruiken?

Het gebruik van een gebruikt bad raden wij af. Dit zijn baden die ontworpen zijn voor eenmalig gebruik. Je weet niet hoe het bad gebruikt is en of er zwakke plekken zijn ontstaan. Om de veiligheid te waarborgen is het verstandig een nieuw bad aan te schaffen of een professioneel bad te huren. Wanneer je zelf een nieuw bad aanschaft, en je dus precies weet hoe deze gebruikt wordt/is, kun je deze prima in eigen beheer gebruiken voor een volgende bevalling.

Volg ons op Instagram

Instagram

Nieuws, informatie en leuke weetjes vind je op ons Instagram-account

Volg ons op Facebook

facebook.com

Nieuws, informatie en leuke weetjes vind je op onze facebook pagina.

Bel
direct

050 – 751 85 60

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Stuur
een e-mail

support@bevallingsbaden.nl

Stel je vraag en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een antwoord.

  • Home
  • Klantenservice

Birthpools

Wij zijn onderdeel van Europees marktleider Birthpools en de officiële importeur en partner van:

Google Reviews

Klanten houden van onze service en producten.

4.8
Gebaseerd op 154 recensies
js_loader© 2015 - 2022 Birthpools B.V. Alle rechten voorbehouden. AGB 76091120

0
Je winkelmand