Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Badbevalling kleding

Wanneer je bevalt in bad is het aan jou de keuze of je iets aantrekt en wat je aantrekt. Wij hebben nog wat punten op een rijtje gezet voor je, zodat je daar rekening mee kan houden bij je keuze.

Temperatuur

Alles wat van je lichaam onderwater zit, zal niet snel koud aanvoelen. Wat bovenwater zit, zou als fris kunnen worden ervaren, vanwege het verschil met de watertemperatuur. Je kan er daarom voor kiezen een bovenstuk aan te trekken. Bij een normale kamertemperatuur in een tochtvrije omgeving hoeft dit geen vraagstuk te zijn.

Beeldmateriaal

Worden er foto’s en of video’s gemaakt, dan kan het prettig voor je zijn een topje/bh/shirt aan te trekken. Zo zijn jouw intieme foto’s wat discreter en wellicht meer geschikt om aan vrienden of familie te laten zien.

Buiten het bad

Tijdens de bevalling kan het zijn dat je tussendoor uit het bad gaat. Meer hierover lees je op de pagina hoe gaat een waterbevalling. Handdoeken en een badjas zorgen ervoor dat je lekker warm blijft. Breng je een deel van je bevalling op bed door, dan kan het fijn voor je zijn om een bovenstukje aan te trekken, zodat je warm blijft. Als het kindje is geboren is het heel fijn voor jou en de baby om het op je blote borst te leggen.

Onderbroek of bikinibroekje

De verloskundige kan tijdens de bevalling inwendig onderzoek uitvoeren om je vorderingen te bekijken. Heb je een onderbroek of bikinibroekje aan tijdens je bevalling, dan zal je deze dus elke keer uit en aan moeten trekken. Bij de uitdrijving kan je geen broekje aan hebben.

Gevoel

Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt en volledig kan ontspannen in het bad. Voel je je meer vrij zonder kleding of juist niet, pas hier dan je keuze op aan.

Meer badbevallingtips

Lees over pijn bestrijding in het bevallingsbad, bevallen in je eigen bad en hoe het gaat met je eerste kindje.

0
Je winkelmand