Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Bevallingsbad opzetten

Het bad opzetten en vullen met water duurt ongeveer 1 uur. Zorg ervoor dat je op tijd begint. Bij 4 a 5 cm ontsluiting stapt de zwangere in bad. Wanneer de verloskundige heeft vastgesteld dat de bevalling is begonnen, kun je vast beginnen met het opzetten en vullen van het bad. Met de optionele afdekhoes daalt de temperatuur maar 0,5 graden per uur.

Wil je de instructievideo voor een koop bevallingsbad bekijken? Klik dan hier.

1Zorg ervoor dat de ondergrond, waar je het bad wilt plaatsen, schoon is. Gebruikt het vloerzeil om je vloer te beschermen. Het vloerzeil is tevens voorzien van een antislip laag voor veilig in en uitstappen. Op het vloerzeil vouw je het bad uit.

2Het opzetten van het bevallingsbad duurt ongeveer 15 minuten. Het bad bestaat uit 5 luchtkamers, welke je met de elektrische luchtpomp opblaast. Met de meegeleverde opblaaspomp kun je het bad niet te hard opblazen. Je begint met de bodem en het zitje. Zorg ervoor dat alle vouwen/kreukels uit de bodem zijn.

3Vervolgens blaas je de onderste en de middelste ring volledig op. De bovenste ring vul je ongeveer voor de helft.

4De binnenhoes plaats je over de gehele bovenste ring. De hoes heeft een perfecte pasvorm. De hoes heeft een uitsparing voor de bekerhouder, dus hou die aan als ijkpunt.

5

Wanneer de binnenhoes is geplaatst, kun je de bovenste ring verder opblazen. Hierna zit de binnenhoes perfect in het bad. Nu is het bad klaar om gevuld te worden met water.

Bepaal van tevoren goed waar je het bad gaat neerzetten. Als er eenmaal water inzit kan het niet meer verplaatst worden.  lees meer over voorbereiding badbevalling.

6Sluit de waterslang aan op je kraan. De slang is 10 meter. Gebruik 1 van de meegeleverde koppelstukken om de slang aan te sluiten. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren hebt gecontroleerd of er een geschikt koppelstukje aanwezig is. De slang bevestig je aan het bad door hem door de speciale slanghouder te trekken. Hiermee is de waterslang geborgd.

Leg de thermometer in het bad, zodat je in de gaten kan houden dat het water in het bad tussen de 36.5 en 37.5 graden is. Vul het bad eerst tot de minimale vulhoogte, welke staat aangegeven aan de binnenzijde van de binnenhoes. Zo heb je tijdens de bevalling nog voldoende ruimte om extra water toe te voegen. Het vullen van het bad duurt ongeveer 45 minuten.

Bevallingsbad klaar voor gebruik

Het bevallingsbad is nu klaar voor gebruik.

0
Je winkelmand