Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Wat is een waterbevalling?

Een waterbevalling is een bevalling die gedeeltelijk of helemaal in het water plaatsvindt. Al tijdens de ontsluitingsfase kun je in het water gaan zitten. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je ontspant, waardoor het lichaam endorfine aanmaakt. Dit stofje zorgt voor een natuurlijke pijnstillende werking.

Naast dit grote voordeel van een waterbevalling, kent een bevalling in water meer voordelen, zoals de gewichtloosheid waardoor je eenvoudig van houding kunt veranderen. Lees hier meer over de voordelen van een waterbevalling.

Een waterbevalling in bad?

Vroeger ging een waterbevalling nog wel eens gewoon in het bad in de badkamer. Dit is echter niet veilig genoeg door de beperkte diepte, gelimiteerde bewegingsvrijheid en onvoldoende ruimte voor de verloskundige.

Daarom zijn er speciale bevallingsbaden ontwikkeld die zorgen voor een veilige geboorte in het water voor zowel de moeder als het kindje. Lees hier meer over wat is een bevallingsbad.

Waar in het water bevallen?

Een waterbevalling kan zowel thuis als in het ziekenhuis. Belangrijk is dat je het juiste bad hebt voor een veilige bevalling.

Ben je benieuwd hoe een waterbevalling gaat? Hier lees je meer over hoe een badbevalling gaat.

0
Je winkelmand