Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Voordelen waterbevalling

Denk je aan een bevalling in water? Dan is het goed om te weten dat een waterbevalling diverse voordelen kent, zoals:
  • Pijnstillende werking
  • Kleinere kans op scheur of knip
  • Makkelijker bewegen
Lees hieronder meer over de voordelen van een waterbevalling.
Winnaar fotowedstrijd juni

Pijnstillende werking

Water werkt ontspannend

Veel zorgprofessionals zien een bevalling in water als een natuurlijke vorm van pijnstilling Door het warme water ontspant je lichaam en wordt er endorfine aangemaakt. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je beter weeën kunt opvangen. Hierdoor neemt de behoefte aan bijvoorbeeld lachgas of een ruggenprik af.

Makkelijker bewegen

Gewichtloosheid

In water ben je gewichtloos, waardoor je makkelijker kunt bewegen. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om bepaalde houdingen aan te nemen bij een waterbevalling dan bij een bevalling in bed. Het aannemen van andere houdingen bevordert de bevalling.

Kleinere kans op scheur of knip

Water werkt ontspannend

Veel vrouwen zien tegen een scheur of knip op. Een voordeel van een waterbevalling is dat de bevalling veelal meer geleidelijk gaat. Hierdoor wordt je perineum langzamer opgerekt. Daarnaast is het perineum soepeler door het warme water. Zo wordt de kans op scheuren of een knip veel kleiner bij een bevalling in bad.

Rustige start bij geboorte

Rustige waterbaby

Bij een waterbevalling wordt de baby in het water geboren. Dit zorgt voor een rustigere overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Baby’s die geboren worden met een waterbevalling worden waterbaby’s genoemd. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en wordt er niet of nauwelijks gehuild.

Ook prettig voor de partner

Samen bevallen

De partner heeft een actieve rol bij een bevalling in bad. Zo kan de partner het bad opzetten en deze met water vullen. Daarnaast kan de partner de watertemperatuur in de gaten houden tijdens de gehele bevalling. Veel partners voelen zich hierdoor (nog) nuttiger.

Meer weten?

Ben je overtuigd en overweeg je een waterbevalling voor de geboorte van jouw kindje? Bekijk hier de diverse mogelijkheden voor het huren en kopen van een bevallingsbad. Wil je meer weten over de waterbevalling? Lees dan een van onze andere adviespagina’s:


Birthpools

Wij zijn onderdeel van Europees marktleider Birthpools en de officiële importeur en partner van:

Google Reviews

Klanten houden van onze service en producten.

4.8
Gebaseerd op 145 recensies
js_loader© 2015 - 2022 Birthpools B.V. Alle rechten voorbehouden. AGB 76091120

0
Je winkelmand