Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Wat is een bevallingsbad

Een bevallingsbad is een bad welke speciaal is ontworpen om op een veilige manier in te bevallen, voor zowel moeder als kindje. Er bestaan diverse soorten en maten bevallingsbaden. Bekijk hieronder waarom je voor ons bad zou moeten kiezen.

Witte bodem

beter zicht

Wij zijn overtuigd van het advies van professionals, en verloskundigen hebben gevraagd om een witte vloer om de zichtbaarheid in het bad te bevorderen.

Plaats voor partner

gedeelde ervaring

Het Birth Pool in a Box Regular / 2 persoons heeft ruimte genoeg, zodat eventueel de partner ook in bad kan plaatsnemen.

Zachte vloer

Meer comfort

Moeders wilden comfortabel op de bodem kunnen zitten. Het bad heeft een opblaasbare bodem, zodat je altijd een zachte, comfortabele ondergrond hebt.

Geen afvoerplug

geen zwakke plek

Verloskundigen en moeders waren het over eens dat een afvoerplug een onnodige zwakke plek zou zijn van het bad.

Keuze uit twee formaten

Normaal & Mini

Sommigen hebben beperkte ruimte, sommigen willen er met hun partner in en sommigen willen zoveel als mogelijk bewegingsruimte in het bad. Hierom hebben wij het bad in twee formaten.

Extra stevige handvaten bovenzijde

Meer houvast

Moeders vroegen om handvaten om volledige controle te hebben tijdens het bewegen in het water. Ze worden ook gebruikt voor houvast tijdens weeën of om ze vast te houden bij het in en uitstappen.

Verstelbare hoogte

Drie aparte luchtkamers

Dit is veiliger dan 1 grote luchtkamer in geval van een incidenteel lek. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de hoogte kan aanpassen.

Ei-vormig

gevoel van geborgenheid

Sommige moeders gaven aan een gevoel van geborgenheid te willen en andere juist een gevoel van bewegingsvrijheid. Daarom heeft het bad een eivorm gekregen. Het stoeltje zit aan de smalste zijde samen met de bovenste handvaten. Een favoriete plek tussen de weeën door. 

Getest op kwaliteit, duurzaamheid en stabiliteit

Elk bad is in de fabriek opgeblazen en getest, zodat er geen fouten bestaan en 5-10% wordt nog eens willekeurig getest door onafhankelijke inspecteurs. De randen zijn sterk genoeg om een gewicht te dragen van 95 kilo, zodat je er met gemak op kan leunen en zitten. Partners en verloskundigen houden erg van de breedte van het randen.

Extra stevige handvaten zijkant

Moeders wilden handvaten aan de buitenzijden (2 paar) van het bad om te gebruiken wanneer zij over de rand leunt (op de knieën). Ze staan op een hoek van 30 graden voor maximaal comfort.

Extra stevige handvaten zijkant

Moeders wilden handvaten aan de buitenzijden (2 paar) van het bad om te gebruiken wanneer zij over de rand leunt (op de knieën). Ze staan op een hoek van 30 graden voor maximaal comfort.

Effen blauwe kleur

Niet worden afgeleid

Moeders wilden een brede rand om hun hoofd op te leggen, zonder afleidende afbeeldingen en/of logo’s.

Geen handvaten binnenzijde

Moeders en verloskundigen waren het eens dat handvaten aan de binnenzijde zorgen voor belemmering in de bewegingsvrijheid en het goed gebruik van een binnenhoes.

Geen scherpe randen

Het bad heeft enkel gladde naden, zodat de moeder comfortabel haar hoofd op de rand kan leggen.

Bekerhouder

Om er zeker van te zijn dat de bevallende vrouw voldoende drinkt, zonder er om te hoeven vragen, is er een bekerhouder geïnstalleerd.

Zitje

Moeders vroegen om een comfortabele plek om te zitten, zodat zij na de bevalling fijn met de baby in bad kunnen zitten.

Doorzichtige wand binnenkant

Moeders houden van de perceptie van ruimte, gecreëerd door de doorzichtige binnenzijde.

In hoogte verstelbaar

Verloskundigen gaven aan dat sommige zwangere een lagere instap nodig hebben voor makkelijk in en uit het bad stappen. Dus aan te passen hoogte van het was een vereiste. Laat wat lucht uit de middelste ring en vul de bovenste en onderste ring met meer lucht.

Drie aparte luchtkamers

Dit is veiliger dan 1 grote luchtkamer in geval van een incidenteel lek. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de hoogte kan aanpassen.

Ondoorzichtige buitenkant

Moeders waren het er unaniem over eens dat een ondoorzichtige buitenkant zorgt voor een gevoel van privacy en veiligheid. We weten dat ontspanning zorgt voor pijnverlichting (oxytocine) en een gevoel van veiligheid en privé draagt hier sterk aan bij.

0
Je winkelmand