Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Wat is een bevallingsbad

Een bevallingsbad is een bad welke speciaal is ontworpen om op een veilige manier in te bevallen, voor zowel moeder als kindje. Er bestaan diverse soorten en maten bevallingsbaden. Bekijk hieronder waarom je voor ons bad zou moeten kiezen.

Witte bodem & transparante binnenzijde

De witte bodem en de transparante binnenzijde van het Birth Pool in a Box bad zijn ontworpen voor het monitoren van moeder en kind. De zichtbaarheid in bad is optimaal doordat de transparante binnenzijde zorgt voor lichtinval dat reflecteert op de witte bodem. Deze witte bodem helpt bij het inschatten van bloedverlies tijdens en na de bevalling.

Vijf separate luchtkamers

Dit is veiliger dan één grote luchtkamer in geval van een incidenteel lek. Door uit de middelste ring lucht te laten ontsnappen, is het bad in hoogte aan te passen.

Kwaliteit & stabiliteit

Door het gebruik van hoogwaardig materiaal, vrij van lood, latex en cadmium, voldoet het bad aan de Europese richtlijnen voor veilig gebruik.

Bekijk alle eigenschappen van het bad door te klikken op de plusjes.

Witte bodem

Optimale zichtbaarheid

Wij zijn overtuigd van het advies van professionals om te kiezen voor een witte bodem om de zichtbaarheid in het bad te bevorderen en als hulpmiddel bij inschatten van bloedverlies.

De witte bodem vormt namelijk het beste contrast tussen het bad zelf, de barende en het bloedverlies.

Zachte vloer

Meer comfort

Moeders wilden comfortabel op de bodem kunnen zitten. Het bad heeft een opblaasbare bodem, zodat je altijd een zachte, comfortabele ondergrond hebt.

Geen afvoerplug

geen zwakke plek

Verloskundigen en moeders waren het over eens dat een afvoerplug een onnodige zwakke plek zou zijn van het bad.

Keuze uit twee formaten

Normaal & Mini

Sommigen hebben beperkte ruimte, sommigen willen er met hun partner in en sommigen willen zoveel als mogelijk bewegingsruimte in het bad. Daarom heb je de keuze uit twee formaten.

Extra stevige handvatten bovenzijde

Meer houvast

Moeders vroegen om handvatten aan de bovenzijde van het bad die gebruikt kunnen worden voor houvast tijdens weeën of om ze vast te houden bij het in- en uitstappen.

Drie aparte luchtkamers

Verstelbaar in hoogte

Dit is veiliger dan 1 grote luchtkamer in geval van een incidenteel lek. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de hoogte kan aanpassen.

Verloskundigen gaven aan dat sommige zwangere een lagere instap nodig hebben voor makkelijk in en uit het bad stappen. Laat wat lucht uit de middelste ring en vul de bovenste en onderste ring met meer lucht.

Ei-vormig

gevoel van geborgenheid

Sommige moeders gaven aan een gevoel van geborgenheid te willen en andere juist een gevoel van bewegingsvrijheid. Daarom heeft het bad een eivorm gekregen. Het stoeltje zit aan de smalste zijde samen met de bovenste handvaten. Een favoriete plek tussen de weeën door. 

Getest op kwaliteit, duurzaamheid en stabiliteit

Door het gebruik van hoogwaardig materiaal, vrij van lood, latex en cadmium, voldoet het bad aan de Europese richtlijnen voor veilig gebruik. Elk bad is in de fabriek opgeblazen en getest, zodat er geen fouten bestaan en 5-10% wordt nog eens willekeurig getest door onafhankelijke inspecteurs.

Extra stevige handvatten zijkant

Moeders wilden handvatten aan de buitenzijden (2 paar) van het bad om te gebruiken wanneer zij over de rand leunen (op de knieën). Ze staan op een hoek van 30 graden voor maximaal comfort.

Effen blauwe kleur

Niet worden afgeleid

De blauwe kleur van het bad creëert de meest natuurlijke associatie met water. Dit draagt bij aan ontspanning tijdens de bevalling. Daarnaast wilden moeders een brede rand om hun hoofd op te leggen, zonder afleidende afbeeldingen en/of logo’s.

Geen handvaten binnenzijde

Moeders en verloskundigen waren het eens dat handvaten aan de binnenzijde zorgen voor belemmering in de bewegingsvrijheid en het goed gebruik van een binnenhoes.

Geen scherpe randen

Het bad heeft enkel gladde naden, zodat de moeder comfortabel haar hoofd op de rand kan leggen.

Bekerhouder

Om er zeker van te zijn dat de barende voldoende drinkt, zonder er om te hoeven vragen, is er een bekerhouder geïnstalleerd.

Zitje

Het zitje kan als rugsteun of baarkruk gebruikt worden tijdens de bevalling, vergemakkelijkt het in- en uitstappen en wordt na de bevalling gebruikt om hoger te kunnen zitten met de baby.

Doorzichtige wand binnenkant

Optimale zichtbaarheid

De witte bodem en de transparante binnenzijde van het Birth Pool in a Box bad zijn ontworpen voor het monitoren van moeder en kind. De zichtbaarheid in bad is optimaal doordat de transparante binnenzijde zorgt voor lichtinval dat reflecteert op de witte bodem. Dit is erg belangrijk voor het zicht van de zorgverlener in het bad.

Ondoorzichtige buitenkant

Moeders waren het er unaniem over eens dat een ondoorzichtige buitenkant zorgt voor een gevoel van privacy en veiligheid. We weten dat ontspanning zorgt voor pijnverlichting (oxytocine) en een gevoel van veiligheid en privé draagt hier sterk aan bij.

Brede randen

De randen zijn sterk genoeg om er met gemak op te kunnen leunen en zitten. Dit maakt het in- en uitstappen makkelijker. Moeders, hun partners en verloskundigen houden erg van de breedte van de randen.

Binnenhoes

Geïntegreerd systeem

Het bevallingsbad vormt samen met de binnenhoes een geïntegreerd systeem. De binnenhoes sluit perfect aan op het bad en de handvatten, bevat een houder voor de waterslang en beschermt de bovenste ring. 

0
Je winkelmand