Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Badbevalling en pijnbestrijding

Een natuurlijke vorm van pijnstilling is 1 van de voordelen van bevallen in water. Het warme water zorgt voor ontspanning, waardoor je lichaam endorfine aanmaakt. Endorfine is het hormoon met een pijnstillende werking. Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die in bad bevallen minder gebruik maken van bijvoorbeeld een ruggenprik.

Andere pijnbestrijding tijdens badbevalling

Bij een bevalling thuis zijn de mogelijkheden voor pijnbestrijding erg beperkt. Naast het gebruik van een bevallingsbad thuis, wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van de geboorteTens. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit helaas geen bewezen effect heeft op de pijn.

In het ziekenhuis zijn er meer mogelijkheden voor wat betreft pijnbestrijding. Diverse ziekenhuizen bieden lachgas aan en een ruggenprik behoort natuurlijk ook tot de opties. Het grote nadeel van deze onnatuurlijke vormen van pijnbestrijding zijn de mogelijke neveneffecten voor moeder en kind.

Lees meer

De natuurlijke vorm van pijnbestrijding is 1 van de grootste voordelen. Wat zijn nog meer voordelen? Kun je bevallen in je eigen bad? En hoe gaat dat met mijn eerste kindje? Lees hierover op de volgende pagina’s:

0
Je winkelmand