Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Bevallingsbad schoonmaken

Na gebruik kan het bad geleegd en schoongemaakt worden. Hieronder lees je precies hoe dat in zijn werk gaat.

1Als de moeder uit bad is moet het water weer uit het bad worden gehaald. Hiervoor gebruik je het elektrische waterpompje.Haal eerst eventuele vervuiling uit het bad met het schepnetje. Koppel de slang los van de kraan en zorg ervoor dat de slang in de wc hang, onder de wc bril. Zo zorg je ervoor dat de slang goed blijft hangen. Je kan de slang uiteraard ook naar een andere afvoer leiden. Vervolgens sluit je het uiteinde van de slang bij het bad aan op het waterpompje. Het waterpompje laat je zakken tot op de bodem van het bad. Tip: Klem het pompje tussen het zitje en de wand. Wanneer je de stekker in het stopcontact stopt (snoer is 5 meter) begint het pompje te pompen. Het leegpompen duurt ongeveer 45 minuten. Hier hoef je niet bij te blijven staan. 

2Op een gegeven moment begint het pompje lucht aan te zuigen. Laat lucht uit de bovenste ring en trek de binnenhoes omhoog, zodat het laatste water ook wordt weggepompt.

3Als al het water uit het bad is gepompt, leg je alle disposables in de binnenhoes. Dus de waterslang, het waterpompje, de afdekhoes, het vloerzeil, antislip matje, thermometer, schepnetje etc. Enkel het bad, de opblaaspomp en de koppelstukken hou je over en gaan retour. De binnenhoes fungeert als een grote vuilniszak en zo gooi je alles in 1 keer weg in de container.

4Zorg dat het bad volledig schoon én droog is. Maak het bad schoon met een doekje met allesreiniger en droog het met een doek of laat het aan de lucht drogen. Het is belangrijk dat het bad vrij is van eventueel bloed. Dit kan, wanneer het te lang erop blijft zitten, het materiaal aantasten.

Bevallingsbad opruimen

Na het legen en schoonmaken kan het bad opgevouwen en opgeborgen worden.

0
Je winkelmand