Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.
Bevallingsbaden

Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen

Duurzaamheid is vandaag de dag een veel voorkomend onderwerp. En terecht vinden wij! Ook wij zijn bij Bevallingsbaden ons zeer bewust van de impact die wij hebben op het gebied van CO2, afval en duurzaamheid.

Wat we doen?

 • Wij planten bomen met
  Trees for All
 • Wij doneren drinkwater aan de derdewereld met
  MadeBlue
 • Wij recyclen onze bevallingsbaden met
  Vinylrecycling.com

Veiligheid, hygiëne en duurzaamheid

In onze branche moet er altijd de afweging gemaakt worden tussen veiligheid, hygiëne en duurzaamheid. Daar waar wij heel duidelijk de gezondheid van de zwangere op nummer 1 zetten door geen artikelen te hergebruiken, compenseren wij dit ruimschoots door ons CO2 beleid, ons recycle programma en onze waterprojecten voor derdewereldlanden.

Wij werken CO2 negatief, we compenseren via Trees for All meer dan we uitstoten. Wij brengen onze bevallingsbaden, binnenhoezen, waterslangen en waterpompjes die hun werk hebben gedaan terug tot nieuwe grondstoffen en we steunen stichting MadeBlue met het doneren van water.

Bij ons kies je voor:

 • De gezondheid van moeder en baby;
 • Schoon drinkwater in derdewereldlanden;
 • En de planeet.

Met recht de meest duurzame aanbieder van Europa!

Bevallingsbaden en

Vinylrecycling.com

Recycle

Voor onze bevallingsbaden (professional en personal) en een groot deel van onze gebruiksartikelen hebben wij, in samenwerking met Vinylrecycling, een uniek recycle programma opgezet.

Als eerste in Nederland hebben wij de mogelijkheid de gebruikte disposables, zoals binnenhoezen, waterslangen en waterpompjes, te recyclen. Deze komen in een recycling zak bij ons retour, samen met het huurbad.

Wanneer wij de gebruiksartikelen en de defecte of afgeschreven bevallingsbaden retour krijgen, zorgen wij dat deze gereed worden gemaakt voor recycling. In samenwerking met Vinylrecycling worden de producten teruggebracht tot nieuwe grondstof. De nieuwe grondstoffen worden onder andere gebruikt voor laarzen, vloeren en tuinslangen.

Kies je voor onze duurzame optie, dan kies je voor een bewuste en verantwoorde wijze van bevallen in water. Een keuze die je maakt voor jezelf én voor je kindje.

 • Ons team op bezoek bij Vinylrecycling.com

 • In ons warehouse verzamelen we alle disposables van PVC

  Bevallingsbaden en

  Door onze samenwerking met Trees for All compenseren wij onze CO2 uitstoot. Zelfs dusdanig veel dat wij CO2 negatief opereren (dus meer compensatie dan productie). Via deze stichting planten wij ieder jaar 150 bomen, waarvan 75 in Nederland en 75 in het buitenland. Dit zorgt voor een CO2 compensatie van 10 ton CO2 per jaar.

  Trees for All plant bomen voor het leven

  Trees for All is een CBF-erkend goed doel. Zij planten bossen in Nederland en het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

  Zie voor meer informtie: www.treesforall.nl

  • Bomen planten in Nederland

  • Bomen planten in Oeganda

  • Bentwoud boom

  • Bomen planten

  • Waalse Bos

  • Boomkruinen

   Bevallingsbaden en

   Made Blue

   Bij iedere bestelling doneren wij 650 liter water aan de derde wereld. Precies zoveel water als er gebruikt wordt bij een bevallingsbad in het 2-persoonsbad. Inmiddels hebben we 12.032.600 liter water gedoneerd aan MadeBlue. Goed voor minimaal 165 mensen gedurende 10 jaar of langer.

   MadeBlue

   De Stichting Made Blue Foundation heeft een ANBI-status (nummer 8545.63.933). MadeBlue wil zoveel mogelijk mensen toegang geven tot schoon drinkwater. Zij investeren in waterprojecten in de landen waar dat hard nodig is.

   Zie voor meer informatie: www.madeblue.org.

   0
   Je winkelmand