Waterbevalling

Waarom een waterbevalling

Een waterbevalling wordt steeds populairder. De laatste jaren kiezen steeds meer vrouwen bewust voor het bevallen in bad en de voordelen van water. De vrouwen die in bad zijn bevallen zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling.

Water heeft een rustgevende kwaliteit, die veel steun kan geven. Deze rustgevende, ontspannende werking is slechts één van de voordelen van een bevalling in water.

Over de veiligheid hoef je je geen enkele zorg te maken. Met de juiste voorbereiding is de bevalling in water net zo veilig als iedere andere methode.


het gebruik van een bevallingsbad tijdens de bevalling kan zowel thuis als in het ziekenhuis.

Ook als de uiteindelijke geboorte niet in bad plaatsvindt, zorgt het bad voor ontspanning en heeft het water een pijnstillende werking

Kies je voor een bevalling in bad, dan is het belangrijk het juiste bad in huis te hebben. Een normaal ligbad is niet mogelijk in verband met de beperkte diepte, bewegingsvrijheid en ruimte voor de verloskundige. Onze baden zijn geoptimaliseerd voor jou én de verloskundige.

Daarnaast kan je als partner de keuze maken om ook mee in bad te gaan om te ondersteunen en maakt dan direct deel uit van het intieme en intense moment.

Voordelen van een badbevalling

icon box image

Water werkt ontspannend. Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je je weeën beter op kunt vangen en er minder behoefte is aan pijnstilling.

icon box image

Het water zorgt ervoor dat bewegen een stuk makkelijker gaat. Je bent gewichtsloos, waardoor het aannemen van verschillende houdingen in het water stukken minder zwaar is dan buiten het water.

icon box image

In veel gevallen gaat de bevalling in water geleidelijker. Het prettige is dat je perineum hierdoor ook geleidelijker oprekt en door het warme water soepeler is. De kans op scheuren of een knip is veel kleiner.

icon box image

Als partner is een bevalling in bad ook zeer prettig. Als partner maak en voel je jezelf nuttig door onder andere het bad op te zetten, het bad te vullen en het water op temperatuur te houden.

icon box image

Het water zorgt voor een rustiger overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en wordt er niet of nauwelijks gehuild.

icon box image

Door te kiezen voor een bad van bevallingsbaden.nl zorg je voor de juiste voorbereiding. Het bevallingsbad wordt altijd geleverd als totaalpakket. Hygiënisch, compleet en zonder zorgen bevallen in water.

Bevallingsbaden.nl logo

Ook als je niet in bad bevalt of niet in bad wilt bevallen zorgt het bad voor een ontspannen start van de bevalling.

HUUR OF KOOP EEN BEVALLINGSBAD