Skip to main content
Bevallingsbaden. Voor onbezorgd bevallen in water.

Recycling

In onze branche wordt veel gepraat over groen en duurzaam ondernemen, maar wat gebeurt er nu daadwerkelijk door de aanbieders?

Duurzaam bevallen in water

Als grootste aanbieder van bevallingsbaden, zijn wij ons zeer bewust van onze maatschappelijke impact en onze voorbeeld functie. We hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen als prioriteit op de agenda staan, waardoor wij samen met diverse partners deelnemen aan projecten die bijdragen aan een leefbare wereld. Voor nu én voor de volgende generatie.

In samenwerking met onze partner Vinyl recycling, hebben we een uniek recycle programma opgezet voor onze bevallingsbaden, binnenhoezen en waterslangen.

Ons recycle programma

Vinyl recycling heeft als eerste in Europa een machine in gebruik genomen, welke gebruikt en vervuild PVC kan reinigen, waarna het vervolgens tot een nieuwe grondstof wordt teruggebracht. Voorheen was het nooit mogelijk vervuild PVC te recyclen en ging dit rechtstreeks de verbrandingsovens in. We rollen deze nieuwe mogelijkheid, samen met onze partner, nu breed uit bij onze verhuur, verkoop, verloskundig partners en ziekenhuizen. Een bijzondere en mooie stap naar een meer duurzame toekomst in de verloskundige zorg.

Duurzaamste keuze

Kies je voor onze duurzaamste keuze, dan kies je voor het huren van een bevallingsbad met een eco-pakket. Dit pakket bevat alle noodzakelijke producten voor een badbevalling. Het pakket bestaat uit een nieuwe binnenhoes, een nieuwe waterslang, een nieuwe waterpomp en een recycling zak. Na de bevalling gaan deze gebruikte artikelen in de daarvoor bestemde recycling zak. Deze recycling zak halen wij, samen met het bevallingsbad, weer bij je op. Wij zorgen voor de verdere afhandeling, de reiniging en de recycling.
Bedankt voor jouw bijdrage aan een groenere wereld.
0
Je winkelmand